Wednesday 1 February 2017

Proficiency χωρίς Lower? Όλη η αλήθεια για τα φροντιστήρια!

Ω, ναι! Proficiency χωρίς Lower γίνεται! Γιατί τα φροντιστήρια σου κρύβουν την αλήθεια και δες τί μπορείς να κάνεις:


    Ιδού η αλήθεια: το lower δεν είναι προüπόθεση για να εξεταστείς για το proficiency. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κατέχεις οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ώστε να δώσεις εξετάσεις!!
    Η εντυπωση αυτή έχει δημιουργηθεί από την στάση των φροντιστηρίων επί του θέματος. Πηγαίνοντας ένας ενήλικας σε φροντιστήριο για να γραφτεί για proficiency παίρνει συχνά αρνητική απάντηση με την δικαιολογία πως δεν έχει Lower! Η αλήθεια είναι πως τα φροντιστήρια δεν ρισκάρουν να σε πάρουν για να μην μειωθεί το ποσοστό επιτυχίας τους. 
      Η εξήγηση είναι η εξής: Εάν έχεις χρόνια να ασχοληθείς με τα αγγλικά, χρειάζεσαι και πολύ καιρό για να ξαναμπείς στο ρυθμό. Όσο καλός και να πιστεύεις ότι είσαι για να μπεις στο κλίμα του βιβλίου, της γραμματικής, της αποστήθισης, των τεστ, θέλεις πολύ εξάσκηση και χρόνο εμπαίδωσης. Πολλές φορές το φροντιστήριο δεν είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Ο μαθητής θέλει πτυχίο σε λίγους μήνες και πιστεύει ότι μπορεί, το φροντιστήριο απαιτεί σίγουρη επιτυχία από τον κάθε έναν.
       Βέβαια, τα περισσότερα καλά οργανωμένα φροντιστήρια έχουν και τμήματα ενηλίκων και αναλαμβάνουν προετοιμασία για όλα τα πτυχία. Η πορεία έως την μέρα της εξέτασης δεν είναι σύντομη και απαιτείται πολύς κόπος και στοχοπροσήλωση. Αρκετές περιπτώσεις ενηλίκων διακόπτουν τη φοίτηση τους επειδή βιάζονται και άλλοι επιμένουν να δώσουν στις επόμενες εξετάσεις και κόβονται! Αυτά προδιαθέτουν αρνητικά τα φροντιστήρια στην αντιμετώπιση του επόμενου υποψηφίου!
        Φρόντισε να βρεις την κατάλληλη καθηγήτρια για ιδιαίτερα ή και online tutoring ή ένα φροντιστήριο που να εμπιστεύεσαι και να εκτιμάς. Βάλτε μαζί ρεαλιστικούς στόχους και φτιάξτε ένα πλάνο προετοιμασίας. Θα τα καταφέρεις! Μην ξεχάσεις αυτά: 

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές πάτησε το κουμπί "Παρακολούθηση" στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! Μετά συνέχισε να διαβάζεις: 
Βελτίωσε δραστικά τα αγγλικά σου με τα δωρεάν tips μου στο youtube:

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!