Tuesday 7 November 2017

Πώς να μάθω Αγγλικά μόνος μου χωρίς λεφτά; Οδηγός για αυτοδίδακτους BEST 10 TIPS

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

1) Βρες πρώτα το επίπεδο σου.
Είναι σημαντικό να ξέρεις ακριβώς σε ποιό επίπεδο βρίσκεσαι για να έχεις μια ιδεά σε τί μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να απογοητεύεσαι. Κάνε το online test  της Cambridge English που είναι από τα πιο αξιόπιστα.


Μην απορήσεις αν τα τεστ σε βγάζουν μεγαλύτερο επίπεδο από ότι πιστεύεις. Τα online test δεν καθορίζουν τη δυνατότητα σου να επικοινωνήσεις αυθόρμητα στα Αγγλικά, οπότε είναι λογικό να υστερείς λιγάκι στα προφορικά.

2) Εκπαιδευτικά E-Books Αγγλικών για το επίπεδο σου.
Ενδεικτικά κάποιες ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο μποείς να βρεις ΔΩΡΕΑΝ english-language-ebooks  και Λογοτεχνικά βιβλία σε επίπεδα γλωσομάθειας.

3) Εφαρμογές (apps) για να μάθεις Αγγλικά.
Αναζήτώντας με: Learn English βρίσκουμε πλήθος εφαρμογών από BBC , British Council αλλά και άλλους δημιουργούς. Πολλά είναι πολύ αξιόλογα. Κάνε τη δική σου αναζήτηση και γιατί όχι χρησιμοποιώντας και τις λέξεις beginners, advanced, C2 κ.ά.

4) Language Exchange Sites
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες ανταλλαγής γλωσσών. Μπορείς να βρεις συνομιλητή γραπτώς ή προφορικώς για να εξασκηθείς. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής: conversation exchange , my language exchange, italki

Σχετική προσοχή στην ποιότητα των συνομιλιών πρέπει να δωθεί οπωσδήποτε. Υπό καλές συνθήκες βοηθούν πολύ στην εξάσκηση του προφορικού λόγου, αλλά εάν κανείς νιώσει άβολα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να παρατήσει αυτή τη μέθοδο.

5) Κανάλια εκμάθησης Αγγλικών στο Youtube!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! , με τη Μελπομένη. Σε κάθε βίντεο ένα καινούργιο θέμα. Γραμματική, Θεματικό λεξιλόγιο, συμβουλές επιτυχίας για όλες τις εξετάσεις, δωρεάν ασκήσεις και υλικό προετοιμασίας. Κάνε subscribe ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ

6) Διάβαζε συχνά για θέματα που σε ενδιαφέρουν, στα Αγγλικά.
Διάβαζε συχνά στο ίντερνετ για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, στα Αγγλικά. Αν γνωρίζεις πάνω-κάτω το περιεχόμενο και την ορολογία στα Ελληνικά θα σου γίνει εύκολη η μετάφραση και θα μαθαίνεις και θα προοδεύεις. Είτε μόδα, είτε ποδόσφαιρο, το θέμα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να σου αρέσει και να σε τραβάει για να συνεχίζεις.

7) Σειρές με αγγλικούς υπότιτλους για να βελτιώσεις την προφορά σου και τα listening skills σου. 
Παρακολούθησε την αγαπημένη σου σειρά μόνο με αγγλικούς υπότιτλους. Η άσκηση είναι να αντιλαμβάνεσαι τι διαφορά στην προφορά των λέξεων και προτάσεων από την ορθογραφία τους. Σιγά-σιγά θα καταλαβαίνεις τους φυσικούς ομιλητές!

8) Παρακολούθησε blog σχετικά με τα Αγγλικά! 
Όπως σε αυτό το blog μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν ασκήσεις ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ! και να διαβάζεις θέματα που αφορούν την εκμάθηση, συμβουλές για καυτά θέματα όπως LISTENING SPEAKING και τα S.O.S

9)Ομάδα για εξάσκηση Αγγλικών στο FACEBOOK
Γίνε μέλος αυτής της ομάδας στο FB Facebook Group: Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο!για εξάσκηση με τα άλλα μέλη, απορίες και μικρά quiz!

10) Διάδραση και επιμονή!
Εφάρμοσε όλες αυτές τις τεχνικές και προσπάθησε να διαδράς όσο πιο πολύ γίνεται! Κάνε αισθητή την παρουσία σου για να δέχεσαι βοήθεια από άλλους μου μαθαίνουν με τους ίδιους τρόπους. Κάνε ερωτήσεις, άφησε σχόλια, παίξε στα ομαδικά quiz!!

Καλή Επιτυχία!!
Δες το βίντεο στο youtube: CLICK HERE!!!

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Γεια σου Μελπομένη!
    Αφού βρει κανείς το επίπεδο του μέσω των αντίστοιχων τεστ, στη συνέχεια πως θα βρει την αφετηρία της εκμάθησης αγγλικών, η οποία αντιστοιχεί στο επίπεδο του;
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε αυτό δεν υπάρχει γιατροσόφι καλώς ή κακώς. Μπορείς να πάρεις αντίστοιχο βιβλίο του επιπέδου που θα σου καλύψει τα κενά και θα σε προωθήσει στο επόμενο ρπίπεδο και να προσπαθείς να καλύπτεις θέματα. Ασχετα πό γραμματική και ασκήσεις. Αν μπορείς να μιλήσεις, να γράψεις και να καταλάβεις κείμενα και ακουστικά σε θέματα που σε ενδιαφέρουν σωστά με βάση τις δυνατότητες σου, αυτό σημαίνει ότι προχωράς και βελτιώνεσαι. Μακάρι να υπήρχε μια σειρά να την ακολουθούσαμε. Αλλά σκέψου και τα ελληνικά. Αν ξέρεις τον ενεστώτα να πας στον μέλλοντα ή στον αόριστο; Τί διαφορά έχει; Το θέμα είναι να προχωράς με βάση το θέμα καινα ανακαλύπτεις τις αδυναμίες σου για να προχωράς.

      Delete
  3. Πολύ καλή δουλειά! Πολύ μεγάλη βοήθεια! Εύγε σου!

    ReplyDelete

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!