Saturday 25 February 2017

10Συμβουλές επιτυχίας. Μάθε Αγγλικά, μόνος σου, χωρίς έξοδα!

Τί χρειάζεται για να μάθεις Αγγλικά με επιτυχία; Όχι μόνο γραμματική και phrasal verbs αλλά και η θετική σκέψη και το δυνατό κίνητρο είναι απαραίτητα! Διάβασε τις 10 συμβουλές επιτυχίας για να μάθεις Αγγλικά αποτελεσματικά!!

#1 Μπορείς!!
Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μην τα παρατήσεις. Ω ναι, μπορείς. Και να μάθεις, και να μιλήσεις, και να περάσεις τις εξετάσεις. Εκεί που σκέφτεσαι ότι ΕΣΥ πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν τα παίρνεις, πες στον εαυτό σου ότι δεν ισχύει!! Ανέβασε την διάθεση σου και θα ανέβει και η επίδοση σου. 

#2 Θα πεις και ένα τραγούδι!
Αγγλόφωνη μουσική μας βοηθά με ποικίλλους τρόπους. Βρες στο ίντερνετ τους στίχους από τα αγαπημένα σου τραγούδια. Άσκηση πρώτη: Βρες τα λάθη! Πίστεψε με, υπάρχουν πολλά γραμματικά λάθη... Άσκηση δεύτερη: Διαβάσεις τους στίχους χωρίς να τραγουδάς. Με αυτήν την απαγγελία θα συνηθίσεις την προφορά και τον ρυθμό και θα ξεκομπλάρεις στα προφορικά γιατί θα ακούς την αγγλική φωνή σου και θα σε συνηθίσεις. Μην ντρέπεσαι!




#3 Βάλε στόχους και δούλεψε αργά, τον κάθε έναν ξεχωριστά!
Για να μιλήσεις και να γράψεις σωστά Αγγλικά πρέπει να προσέχεις ταυτόχρονα χίλια δύο πράγματα. Να χρησιμοποιείς πάντα την σωστή γραμματική, την πιό κατάλληλη λέξη στην σωστή θέση, την προφορά των λέξεων και τον ακουστικό ρυθμό των προτάσεων. Όλα αυτά όμως δεν μπορείς να τα μάθεις και να τα τελειοποιήσεις ταυτόχρονα! Κυνήγησε έναν στόχο την φορά για ένα διάστημα και βλέποντας βελτίωση, στοχοθέτησε τον επόμενο. Προσοχή! Δεν σημαίνει ότι τώρα μαθαίνω μόνο λέξεις, τον άλλο μήνα μόνο idioms. Απλά δεν δίνεις την ίδια προσοχή ταυτόχρονα σε όλα. Τώρα επικεντρώνομαι στην έκθεση πιο πολύ, την επόμενη εβδομάδα θα κάνω επανάληψη την γραματική!


#4 Μάθε να διαδράς!!
Η συνομιλία με ένα άλλο άτομο, ακόμη και την δασκάλα ή τον ξάδερφο σου στην Αμερική, δεν ενέχει μόνο την  δική σου ομιλία. Μην σκέφτεσαι συνέχεια πώς να πείς τί, ή ,αν πριν, το είπες σωστά. Πρέπει πολύ περισσότερο να ακούς καλά! Μάθε από τον άλλον, μιμήσου τον ρυθμό και την διάθεση, δοκίμασε να νιώθεις καλά στην συζήτηση ώστε να χαλαρώσεις. Έτσι θα κάνεις λιγότερα λάθη.
Extra tip: Όπως και στα Ελληνικά, μια συζήτηση είναι ζωντανή όταν είναι διαδραστική. Ρώτησε συχνά '' D'u know what I mean?'', ''D'u agree?'' Δεν θα επικεντρώνεσαι άλλο στα λάθη σου. Δώσε την ευκαιρία η συζήτηση να είναι φυσική και έντονη.

#5 Χρησιμοποίησε το σώμα σου!
Καμία φορά έτσι λέμε περισσότερα από όσα λέμε με τα λόγια. Χειρονομίες, στάση του σώματος, εκφράσεις προσώπου. Χρησιμοποίησε τα προς όφελος σου για να μπαλώσεις κενά. Π.χ όταν σου λείπει το κατάλληλο επίθετο για να περιγράψεις κάτι, ή όταν δεν μπορείς να μεταφράσεις εκφράσεις της καθομιλουμένης. Π.χ. άστα να πάνε. Εκτός αυτού, φροντίζοντας την στάση σου, περνάς το υποσυνείδητο μήνυμα της αυτοπεποίθησης, της σιγουριάς, της ηρεμίας κ.α.

#6 Σκέψου αγγλικά!
Όταν είσαι μόνος/η σου στο σπίτι προσπάθησε να σκέφτεσαι ή να μονολογείς στα Αγγλικά. Θα γίνουν, έτσι, τα Αγγλικά για σένα συνήθεια. Θα σε αυτοδιορθώνεις, θα μάθεις να μην κολλάς, αλλά να παραφράζεις, θα σου γεννηθούν απορίες για λεξιλόγιο που μετά θα ψάξεις και θα μάθεις .


#7 Ηχογράφησε τον εαυτό σου!
Γίνε σταρ και πέρνα καλά. Ηχογράφησε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει ή που σου χρειάζεται την ώρα που το συζητάς μόνη σου στα Αγγλικά. Μετά ξανά άκουσε το και κάνε αυτοδιόρθωση σε όλα τα επίπεδα της γλώσσας!


#8 Ημερολόγιο στα Αγγλικά
Πριν κοιμηθείς ή στο διάειμμα σου στο γραφείο, στο λεωφορείο κλπ. Κατέγραψε την ημέρα σου με έμφαση σε περιγραφές . Περιέγραψε την συμπεριφορά άλλων, τα συναισθήματα σου, την εξέλιξη των γεγονότων. Θα δεις πόσα επίθετα σου λείπουν, πώς αλλάζουν οι χρόνοι των ρημάτων παρότι μιλάς για την ίδια μέρα και πώς μεταφράζονται ιδιωματισμοί των Ελληνικών και φράσεις της καθομιλουμένης. Πάρε και ένα λεξικό κοντά σου, για να μην κάνεις μισές δουλειές. Μπορείς να κατεβάσεις όλα τα καλά λεξικά και ως εφαρμογή στο κινητό σου.


#9 Βρες κάποιον να μιλάτε Αγγλικά!
Εάν δεν έχεις κάποιο γνωστό πρόσεξε πολύ στην αναζήτηση. Φίλτραρε τις διάφορες ιστοσελίδες που τάχα προσφέρουν language exchange. Δεν είναι όλες αξιόπιστες. Πολλά που είναι δωρεάν και βασισμένα στους χρήστες, δηλαδή χωρίς δασκάλους, είναι επίφοβα. Εάν ενδιαφέρεσαι για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με την Μελπομένη μέσω social media. Θα βρείς τα προφίλ μου στην αρχική σελίδα.


#10 Youtube Στο πρώτο θρανίο!
Παρακολούθησε τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών που δίνω στο Youtube , εντελώς δωρεάν. Το κανάλι μου λέγεται Στο πρώτο θρανίο! Πάτησε ΕΓΓΡΑΦΗ και δεν θα χάνεις μάθημα. Στα σχόλια μπορείς να με ρωτήσεις ότι θέλεις, να ζητήσεις βοήθεια ή και να παραγγείλεις ένα μάθημα που σε ενδιαφέρει ή χρειάζεσαι επειγόντως!!

Μην χάσεις και αυτό το άρθρο: Αγγλικά, πώς να μην κολλάς!! ΜΗΝλές ε...
Αν δίνεις Proficiency διάβασε και 4Βήματα Επιτυχίας!!

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΡΘΡΟ: 
Πώς να μάθω Αγγλικά μόνος μου χωρίς λεφτά; 
Οδηγός για αυτοδίδακτους BEST 10 TIPS

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!