Monday 8 May 2017

Πώς να ΜΗΝ σκέφτεσαι ελληνικά; How to think english? 4Tips


Ένας καλός φίλος του πρώτου θρανίου διαπίστωσε ότι θέλει να βελτιωθεί στο speaking και να καταλαβαίνει γρήγορα τί του λένε. Διάβασε τι έστειλε στο fb και την απάντηση της Μελπομένης!



"δεν μπορώ ΑΚΌΜΑ να μιλήσω εγώ....!!! Πως μπορώ να αποκτήσω αυτοπεποίθηση Και αν υπάρχουν tips...? Πως μπορώ να Μην χρησιμοποιώ τον ελληνικό τρόπο σκέψης...? Ποιος είναι ο σωστός τρόπος σκέψης....?"
 Αγαπητέ (), 
πρώτα από όλα, 
 bear in mind: 
 You CAN think english a.s.a. you've found out how you actually think in your mother tongue!!

Για να συνηθίσεις την αγγλική προφορά ενός λαού πρέπει να έρθεις σε αυθεντική ακουστική επαφή. Για να μην δυσκολεύεσαι και ντροπιάζεσαι όταν δεν βγάζεις νόημα, άκουσε πολλά βίντεο ή audios και ακολούθησε πιστά όλα τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το  post: 

Ειδικά για να ξεκολλήσεις στα προφορικά, κάτι ακόμα για σένα: 10Συμβουλές&Ασκήσεις για Επιτυχία σε (Εξετάσεις Proficiency) Speaking στα Αγγλικά!!


Πώς να ΜΗΝ σκέφτεσαι ελληνικά; 
How to think in English? 

Level1 : Μη χρησιμοποιείς αγγλο-ελληνικό λεξικό.
Ω ναι, πέταξε το. Υπάρχουν online πάρα πολλά καλά αγγλικά σημασιολογικά λεξικά. Αρκεί να πατήσεις στην αναζήτηση dictionary, ή την λέξη και μετά definition. 

You gain: Το κέρδος είναι πως μαθαίνεις συνώνυμα και χτίζεις ενισχύεις ευχέρεια στον λόγο σου. Όσο περνάει ο καιρός δεν θα ψάχνεις την λέξη που σκέφτεσαι στα Ελληνικά. Θα σου έρχεται πιο γρήγορα μία αγγλική!

Level2: Εξιστόρησε την ημέρα σου
Step1: Κάθε απόγευμα, νοερά ή δυνατά προσπάθησε να σου λες τί συνέβη με λεπτομέρειες. 

Step2: Όταν σου έρχεται να πεις φράσεις ή ιδιωματισμούς που θα έλεγες στα Ελληνικά, περιέφρασε το. Πες το αλλιώς και σημείωσε την ελληνική φράση που σου έλλειπε. 

Step3: Ψάξε παντού την μετάφρση ή ρώτησε την Μελπομένη και σύντομα έχεις όλες τις φράσεις που είναι συμαντικές για το καθημερινό. Έτσι δεν θα ακούγεσαι άλλο σαν τουρίστας!

You gain: Εάν μπορείς να μιλησεις στα Αγγλικά για ότι κάνεις και ότι σε αφορά, έχεις μάθει τέλεια.

Level3: Μάθε Αγγλικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις (functional English)
Έτσι θα είσαι άτοιμος σε κάθε περίσταση. Για παράδειγμα δοκίμασε τους διαλόγους και μάθε όλες τις φράσεις για: 

You gain: Όχι μόνο ξέρεις τί να πεις όταν βρεθείς σε αυτή την περίσταση, αλλά και τί περιμένεις να ακούσεις από τον native. Θα σου φανεί πως καταλαβαίνεις πιο εύκολα. 
Don't miss brand new video about THE SPEAKING MODULE on youtube: check it out!!

Level4: Γίνε ξεφτέρι στην σύνταξη!!
Κανείς δεν έχει όρεξη για γραμματική αλλά η σειρά των λέξεων είναι εντελώς διαφορετική από γλώσσα σε γλώσσα. Η σειρά των λέξεων στην πρόταση παίζει σπουδαί ρόλο στο νόημα. Απλό παράδειγμα: John chased the cat / The cat chased John. Παρατήρησε την διαφορά: 

Συχνά τα απογεύματα βλέπω τηλεόραση.
I often watch TV in the evenings.

You gain: Εξάσκηση στην σύνταξη των Αγγλικών θα σε κάνει να σου βγαίνουν οι λέξεις αυτόματα και να κάνουν αμέσως νόημα. 


Για να μην χάνεις posts και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές κάνε subscribe στο youtube Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 

της Μελπομένης Κ.Ιωαννίδου


No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!